Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack artık Özel CSS'i desteklemiyor. Özel stilleri sitenize nasıl uygulayacağınızı öğrenmek için WordPress.org belgelerini okuyun: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/wp-includes/functions.php on line 6078
İSG Atama Nasıl Yapılır | Mali Rehberim

İSG Atama Nasıl Yapılır

İSG Atama Nasıl Yapılır

İSG katip ataması nasıl yapılır konusunu görseller yardımı ile sizlerle paylaşacağız ve bazı tanımları aktaracağız.

 

İSG Katip Nedir

Kanun ve yönetmeliklere göre 50’den fazla çalışanı olan işyerleri iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorundadır.

Kanunlarla ilk getirilen zorunluluğa ek olarak sonrasında getirilen hükümlerle 50’den az çalışanı bulunan, sınıfı az tehlikeli olan işyerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getirilmişti. Fakat bu şart ekteki Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile 31.12.2023 tarihine ertelendi.

Resmi Gazete

Bu karar ile kamu kurumları ile 50′den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan özel sektör iş yerleri için iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi görevlendirilmesi zorunluluğu 31.12.2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

 

 

İSG Katip Ataması Nasıl Yapılır

 

  • E-Devlet sekmesine tıklanır ve şirketin yetkilisinin E-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapılır.
  • Sisteme giriş yapıldıktan sonra KURUMSAL butonu tıklanır.

 

  • Şirketin ortaklarından birisinin E-Devlet şifresi ile sisteme girdikten sonra yetkili olunan şirket bilgileri bu sekmede çıkar ve SEÇ butonuna tıklanarak işlem yapılır.

 

  • Öncelikle sol kısımda yer alan SÜREÇ YÖNETİMİ sekmesine sonrasında ise  İSG HİZMET SÖZLEŞMESİ sekmesine tıklanır.

 

  • Sonrasında sayfanın sağ üst kısmında yer alan +YENİ butonu tıklanır. Sağ tarafta İŞVEREN İLE İŞ YERİ HEKİMİ SÖZLEŞMESİ ve İŞVEREN İLE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SÖZLEŞMESİ sekmeleri çıkar. Bu bölümlerden birine tıkladığınızda; işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının T.C. Kimlik numaralarını yazdığımızda kişilerin isim soyadları çıkar ve o isimleri gördüğümüzde; ekle butonuna basılır. Sonrasında işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı için minimum çalışma süresi dakika olarak karşımıza çıkar. Minimum dakikanın altında olmayacak şekilde dakika kısmı yazılır ve sözleşme oluşturulur. Sözleşme oluştuğunda aşağıdaki resimdeki gibi detay görüntüleme kısmından sözleşmeyi görebilirsiniz. İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sözleşmeyi onaylar ve sözleşmenin son halinin çıktısı alınır. Bu sözleşmeye işyeri hekimi/iş güvenliği uzmanı ve iş yeri temsilcisi imza atar ve sözleşme tamamlanmış olur.

 

 

 

 

Kaynak: Kariyer Enstitüsü

 

Faydalı Bağlantılar

Çalışılmadığına Dair Bildirim

 

Paylaşmak Güzeldir